Januári hétvégénk

2020 Január 17-19.

Ezen a hétvégén hatan vágtunk neki az útnak, most tömegközlekedve – vonattal, busszal. Az utazás kényelmes, zökkenőmentes volt, a jó társaság miatt pedig gyorsan el is röppent. Ez kompenzálta a ködös zord időt, nem is beszélve a vendégszerető fogadtatás melegéről.

Mivel délután érkeztünk, pénteken már csak két családhoz tudtunk bemenni játszani. Este szokás szerint megbeszéltük a hétvége menetét, igyekeztünk időrendet írni – Zsófi távolból való segítségével leegyeztettük pár családdal, hogy szombaton mikor látogathatunk hozzájuk.A szombati nap nagyon sűrű volt, estig meg se álltunk. Kártyáztunk, olvastunk, bohóckodtunk, számoltunk, activityztünk, beszélgettünk, építettünk, táncoltunk, gondolkoztunk, nevettünk… szóval nem unatkoztunk most sem. Nem maradt el a pontbeváltás, illetve az elsős-másodikos projekt tananyagának átadása sem.

Ami a hétvége különegessége: szombat délután eljött Bódvalenkére felmérni a megvásárolt ház helyzetét egy kivitelező. Aki lemaradt volna: alapítványunknak sikerült megvenni egy -felújítandó –házat, amit önkéntes szálláshelyként fogunk üzemeltetni.

Nagy örömünkre kiderült, hogy egész jó állapotban van a ház, így ha minden rendben halad, jövő télen már ott is meg tudunk majd szállni, úgy hogy még több önkéntes tud egyszerre működni minden hétvégén. Hurrá!

A kivitelező a szemle után még egy családhoz is eljött velünk játszani, és megcsodálta a freskókat is, mielőtt útnak indult. Vasárnap délelőttre maradt a tanulás a helyben tanuló gyerekekkel. Öröm volt velük tanulni. Miután beváltották ők is a tanulásért járó pontjaikat, összepakoltunk és útnak indultunk a buszhoz.

Noha nem minden családhoz jutottunk el, összességében nagyon eredményes volt a hétvégénk, reméljük hasonlóan folytatódik ez az év!

Köszönjük mindenkinek!

A következő hétvége időpontja : február 7-9.

Várjuk a jelentkezőket! 🙂

Facebook