Hétvégék

Havi egy alkalommal Bódvalenkén töltünk egy hétvégét. Változó, hogy épp melyik önkénteseink érnek rá, és hogy épp hányan vagyunk. Általában minimum 5 önkéntessel indulunk, de olyan hétvége is volt már, ahol 12 önkéntessel végezhettük feladatainkat. 

Ilyenkor egyrészt két önkéntes házról-házra járva meglátogatja az ott élő csecsemők és óvodáskorúnál fiatalabb gyerekek családjait. Különböző, korosztályhoz illő fejlesztőjátékokon keresztül foglalkozunk a gyerekekkel, beszélgetünk a szülőkkel. 

Mindeközben az óvodás és általános iskoláskorú gyerekek a projektiroda udvarán – melyet a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából használhatunk – és a Juszt-is házban tematikus, játszva tanulós foglalkozásokon vehetnek részt. Minden hétvégén más-más tantárgyat dolgozunk fel, a korosztályoknak megfelelő módon.

A gyerekek korcsoportonként érkeznek a foglalkozásokra és egy-másfél órát töltünk együtt.

Igyekszünk a gyerekek részképességeinek fejlesztésére, számos figyelemfejlesztő és kooperativitást igénylő játékkal készülni. Emellett törekszünk szókincsük, kifejezőképességük és általános tudásuk bővítésére is.

Vannak rendhagyóbb hétvégék, ilyenkor más-más programokat, projekteket valósítunk meg (pl. rajzpályázat, kézműves anyáknapi ajándék készítés, közös karácsonyi ünnepség). 

Télen, nyáron, ősszel, tavasszal… havi egy hétvégét itt vagyunk a kis csapatunkkal.