Nagyköveteink

 
Ismeritek az #AdakozóKedd fogalmát?
 
Minden évben a Black Friday követő kedden van. Ezen a napon számos szervezet kezdeményez jótékonysági akciókat, azzal a céllal, hogy ne csak évi egy napon, hanem az év többi részében is figyeljünk egymásra.
 
A NIOK 2014-ben indította első #AdakozóKedd kampányát, mert  fontosnak tartotta, hogy a GivingTuesday mozgalmat megismerje az egész ország, így megteremtsék hazánkban is az adományozás napját. 
 
 
🎺Idén mi is indítunk egy kampányt AdakozóKedden, azaz december 1-én.
🗓Emlékeztek gyerekként mekkora öröm volt az adventi kalendárium ablakainak nyitogatása? 🎄
Mi ezt az izgalmat szeretnénk visszahozni, méghozzá úgy, hogy minden nap kinyitunk nektek egy ablakot, melyből egy Juszt-is nagykövet szól hozzátok!
Célunk az, hogy ezekből a virtuális ablakokból összejöjjön élettel megtöltött házikónk Bódvalenkén, tele izgatott, játékra és tudásra szomjazó gyerekekkel és lelkes önkéntesekkel. 🏠 A részletekért kattints ide!
24 nap – 24 nagykövet! A cél egy jól felszerelt kis bázis! 😘
Ehhez még legalább 2 millió forintra van szükségünk!!!
🎉🎉🎉
Rengeteg féle módon tudsz minket segíteni:
⭐Lájkolj minket (esetleg állítsd be a kedvenceid közé, hogy ne maradj le semmiről)!
⭐Ha nem használsz facebookot – írj a info.jusztis@gmail.com címre és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, éppen milyen izgalmas dolog történik velünk!
⭐Jövő évi adó 1% felajánlásodnál gondolj ránk! 😉
⭐December folyamán kövesd facebook oldalunkat! Számtalan klassz emberrel ismerkedhetsz meg, akiket legalább egy dolog összeköt: hisznek bennünk!
⭐Utalj pénzt a Juszt-is Ház felújítási munkálatainak befejezésére.
⭐Jelentkezz hozzánk önkéntesnek és töltsd meg élettel velünk az új házat!
⭐ Kérd meg barátaidat, hogy tegyenek hasonlóan!

🎄December 1. 

Balázs Krisztina 

„Voltam lent Bódvalenkén, láttam, hogy milyen kemény munkát és mennyi törődést igényel ez a program. Anyukám ebben évek óta részt vesz, naponta órákat szánva rá, nagyítóval kitartóan a képernyő előtt dolgozva – nos, ez talán ragadós még hét ezer mérföldnyi távolságra is. Én nyomába sem jöhetek Anyukámnak, és sosem volnék arra képes, amire Ő és a többi önkéntesek képesek.  Amit viszont tenni tudok, hogy időnként támogatom az alapítványt. Arra kérlek, ha tudod, Te is segítsd őket. Önkéntesként, adományokkal vagy bármilyen más módon. „

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 2.

            Ottrubay Ágnes

„A Visfontis egyesület elnöke vagyok. Hiszem és vallom, hogy minden gyereknek joga van a szerető, gondoskodó családra, joga van a tanuláshoz. A Juszt-is önkénteseit, Tolmit és Zsófit a kezdetek óta ismerem. Szakmai felkészültségük, szeretetteljes odafordulásuk a gyerekek felé mélyen meghatott és nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk.  Mi Ausztriából elsősorban anyagi támogatást tudunk nyújtani, és a hírüket vinni. Minden alkalom, amit személyesen Bodvalenkén együtt töltünk, beivódik mélyen a lelkembe. Ha megvalósul a házprojekt, akkor még jobb körülmények között tudnak a gyerekek tanulni. Kérem, aki tudja, támogassa a ház tatarozását! A Visfontis 100.000 HUF-ot felajánl a Juszt-is ház tatarozására.”

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 3.

Esti Nóra

Waldorf pedagógus

Volt egyszer egy Varázs Garázs Bódvalenkei Waldorf Tanoda…Juszt is lesz folytatása!

Támogatom a Juszt-is teszünk Alapítvány felhívását, hogy sikerrel járjanak! 

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 4.

Pető Dóra

A Juszt-is önkénteseként az első osztályos gyerekek tanulását segítem, nekik készítek többedmagammal játékos feladatokat. A Juszt-is önkénteseinek lelkesedése és szakértelme szerintem a legjobb garancia egy szervezet hathatós működésére. 

Támogass minket és növeld a bódvalenkei gyerekek esélyét a tanulásban!

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

 

🎄December 5.

Méhes Károly

Író, újságíró, kulturális menedzser vagyok. Mindig is érdekelt a szociálisan hátrányos helyzetűek sorsa, ezért fogott meg nagyon, amit a Juszt-is teszünk munkatársai vállaltak és visznek véghez. Remélhetőleg még sokáig lesz hozzá energiájuk, kedvük és lehetőségük. Ha tudok, a jövőben segítek majd nekik a magam eszközeivel, egy-egy akcióban való részvétellel, mint amilyen ez az adventi is. Különösen fontos mindez ebben a rémes 2020-as évben, amikor még inkább kifordult a világ a sarkából. Boldog Mikulást és egy SOKKAL BOLDOGABB új évet mindenkinek!

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 6.

Keresztesy Veronika

Végtelenül megtisztelő a Juszt-is Teszünk Alapítvány nagykövetének lenni! 
A bódvalenkei tanodáról egy barátnőmtől, Zsófitól hallottam, aki nevezetesen alapítója az ügynek. Én eddig egyszer látogattam el Bódvalenkére, ahol a gyerekektől olyan nyitottságot, elfogadást és életszeretetet tapasztaltam, amit sosem fogok elfelejteni. Hiszek abban, hogy a világ olyan hely lesz, amilyen a viszonyunk egymáshoz. A szeretetnek, törődésnek és egyenlő bánásmódnak teremtő ereje van, amely erővel a Juszt-is Teszünk Alapítvány perspektívát teremt a bódvalenkei gyerekeknek.

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 7.

L. Ritók Nóra 

A leszakadó térségek nehezen elérhető kis falvaiban, ahol helyben nincs tudás a változások menedzselésére, nagyon fontos, hogy legyen olyan hely, ahol a segítők megszállhatnak, ami központ lehet, ahonnan megszervezhetik a fejlesztő munkát. Ez a feltétele egy hosszú távú segítő munkának. Kérek mindenkit segítsen itt is. A gyerekekért. A változásokért.

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 8.

Cselényi Flóra

A Juszt-is alapítvány közel áll a szívemhez, nem csak azért, mert mélyen egyetértek az általa képviselt üggyel, és hiszem, hogy minden gyereket megillet a színvonalas tanuláshoz / oktatáshoz való jog, és ez a fejlődés egyetlen útja, hanem azért is, mert nagyon inspiráló látni, ahogy anyukám szívét-lelkét beletéve segíti a gyerekek előrejutását a Skype-os óráin. Örülök, hogy idén én is segíthettem a Juszt-is ház felújításának anyagi támogatásával – gyere velünk, segíts te is!

Olvasd el a teljes üzenetet itt. 

🎄December 9.

Keresztény Tamás

Többek többek között színész vagyok. 
Kocsis Zsófi kollégámtól sokat hallottam a Juszt-is Teszünk! Alapítványról, és Bódvalenkéről. Nyáron az egyik előadásunkkal volt is szerencsém eljutni a bódvalenkei gyerekekhez! Szerintem az életben van az embernek néhány fontos feladata, és kétségkívül az az egyik, hogy rendszeresen segítsen azoknak, akik nehezebb helyzetben vannak, mint ő. Pláne ha gyerekekről van szó! A Juszt-is Teszünk! Alapítvány pedig pontosan ezt csinálja. A mi dolgunk pedig az, hogy ebben támogassuk Őket!
 
Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 10.

Milanovich Domi

Pszichológus, újságíró, a Dívány.hu egyik szerzője:

Amikor interjút készítek, olyan vagyok, mint egy vágó. Megigazítom a szavakat, egybefűzöm a szavakat… Mit vittem magammal abból az interjúból, amit a Juszt-is teszünk! Alapítvány két önkéntesével vettem fel? Azt, hogy mennyire szeretetteljes hangon beszéltek a tevékenységükről végig. Mert nemcsak a jó részeknél volt ez hallható, hanem akkor is, amikor nehézségekről beszéltek. Persze nem mindenki teheti meg, hogy több száz kilométert utazzon, hogy egy 250 fős borsodi törpefalu lakóival töltsön időt. Hogy házról házra járva játsszon a legkisebbekkel, rendhagyó órákat tartson a nagyobbaknak, szemüveget intézzen nekik. De ha egyetértesz azzal, hogy minden gyereknek egyenlő esélyekkel kellene indulni az életben, akkor egy megosztással vagy egy pár ezer forintos adománnyal is sokat segíthetsz. 

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 11.

Benkő Fruzsi

Az InDaHouse Hungary alapítója. A Juszt-is egyik alapítóját, Tolmit, 14 éves kora óta ismerem. Tolmi 2016-ben döntötte el, hogy Bódvalenkén fog az InDaHouse-hoz hasonló programot indítani és eljött hozzánk Perére megnézni, mi hogyan csináljuk. Évekig használtuk az általa készített fejlesztő eszközöket és nagyon irigykedtem a bódvalenkei csapatra, hogy ők nyerték meg ezt az elhivatott, tehetséges, okos óvódapedagógust. Az InDaHouse-zal az egyik célunk, hogy elhitessük az emberekkel, hogy az ember fel tud építeni a nulláról egy olyan kezdeményezést, amivel fenntarthatóan, valódi hatást elérve segíthet a hátrányos helyzetű gyerekeken. Mindig a Juszt-issal szoktam példálózni. Nagyon örülök, hogy ők is elindultak ezen az úton és egyre komolyabb vállalásokat tesznek. Nemrég olvastam egy cikket Pistyur Veronikától, amiben azt írja, mindenkinek el kellene adományoznia a fizetése 1%-át. Én ma ezt megteszem a Juszt-isnak. Tegyetek így ti is!

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 12.

Egyed László

Gyerekkorom egyik máig megmaradt emléke, amikor Apámmal egy iskolai rendezvényen voltunk, és vett nekem egy pár virslit. Mielőtt azonban odaadta, észrevette, hogy az egyik gyerek éhesen bámulja a virsliket, ezért fogta az egyiket és odaadta neki. Ekkor vésődött belém: ha nekem van, ami másnak nincs, akkor adni kell neki is az enyémből. Most itt egy alkalom, hogy adjunk a magunkéból azoknak, akiknek nincs, támogassuk a Juszt-is Alapítványt a bódvalenkei Juszt-is Ház rendbehozatalában. 

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 13.

Szil Tolmi és Péter

„Civilben” apa és lánya, civilszervezetileg a Juszt-is Alapítvány önkéntesei vagyunk. Két-három évtized közös „munkájával” jutottunk el Tolmi önállósodásához. Tolmi egyik önálló kezdeményezése a bódvalenkei projekt. Ehhez csatlakozott első önkéntesnek Péter, hogy azért a fa se essen messze az almájától. Így lett Péterből, életében először a bódvalenkei gyerekek számára, Péter bá’. Olybá, hogy manapság figyelnünk kell arra, ne csak a bódvalenkei projekt töltse ki az együttléteinket. De te segíthetsz nekünk! Ha időben összegyűlik a bódvalenkei Juszt-is Ház felújításához szükséges pénz, karácsonykor nem újabb adománygyűjtő kampányon fogjuk törni a fejünket és az új évben még kellemesebb egyensúlyban lesz a civilkedésünk és a családi életünk. 

Olvasd el a teljes üzenetet itt. 

🎄December 14.

Horn Tamás

Mikor az Adománytaxit kitaláltam, az egyik első utunk Bódvalenkére vezetett. Ide már nem csak adományokat, de önkénteseket is vittünk, és milyen jól tettük. A falu mindenkit elvarázsolt, azonnal tudtam, hogy nekünk itt dolgunk lesz még, hiszen ez egy olyan mesebeli hely, amit
magánemberként és szervezetként is támogatni szeretnék. A freskók adta
hangulat, hatalmas lehetőségeket rejt a szegénységből való kitöréshez,
és nagyon örülök, hogy a Juszt-is csapata a rengeteg kilátástalan helyzetű falu közül pont itt horgonyzott le, hogy a helyi gyerekeket
fejlessze. A hatékony munkához elengedhetetlen egy saját hely.
Támogassátok a központ felépülését, hogy a lenkei gyerekeknek is lehessen esélye!

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 15.

Popovics Dávid

Az InDaHouse önkéntese vagyok. Énnekem nagyon tetszik, hogy a két szervezet hasonló módon képzeli a mélyszegénység felszámolását. Én már 9 éve Izraelben élek, ezzel gyermekkori álmomat valósítottam meg. Viszont attól, hogy távol élek a szívem egy része Magyarországon maradt, és szerencsére tudok innen is tenni a társadalmi igazságtalanságok ellen.  Most a karácsonyi időszakban adománygyűjtési kampányba is fogtam. Igaz, hogy a kampányom az InDaHouse részére gyűjt, de a kampány során összegyűlt összeggel megegyező summát átutalok a Juszt-is teszünk! Alapítvány számára! 

A gyűjtésem linkje: https://indahousehungary.hu/campaign/karacsonyi-ajandek-helyett/david-popovics/

Olvasd el a teljes üzenetet itt. 

🎄December 16.

Horgas Péter
 
Díszlet- és látványtervezőként több, mint harminc évet töltöttem a színház- és filmművészeti szakmában, a szórakoztatóiparban.
Az elmúlt évtizedben bekapcsolódtam olyan civil, szakmai programokba, amelyek elsősorban az elesett, rászoruló vagy valamilyen igazságtalan, méltatlan helyzetbe került embertársainkon próbáltak segíteni. Különösen fontos számomra annak a több százezer gyereknek a sorsa, akik önhibájukon kívül, a felnőttek, a mindenkori politikai elit tehetetlensége és felelőtlensége miatt kerültek elfogadhatatlan körülmények közé.
A Juszt-is teszünk! Alapítvány elhívatottsága és állhatatossága példaszerű, őszintén remélem, hogy tevékenységükkel, kitartó munkájukkal örömöt és méltóságot tudnak teremteni Bódvalenkén. Megtisztelő számomra, hogy ennek a hosszú távú programnak hirdetője lehetek.
 
Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 17.

Szondi Boglárka

Juszt-se mondok le Lenkéről, támogatom a Juszt-is Házat!
Ez végre olyan egyszeri adomány, ami hosszútávú célokat szolgál.

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 18

Györki Darinka és Iljicsov András

Szeretnél tenni valamit a hátrányos helyzetű gyerekekért, de nem tudod hogyan kezdj neki…

Most bemutatunk Neked egy remek alapítványt és adunk hozzá 4+1 tippet:

1. Lájkold a Juszt-is teszünk! Alapítvány Facebook oldalát.
2. Újévi fogadalmaid közé vegyél fel egy hétvégi önkénteskedést Bódvalenkén! https://jusztis.com/tevekenysegeink/hetvegek/
3. Jelentkezz a Skype tanodába és jövőre pár órában segítsd a gyerekek iskolai felzárkóztatását! https://jusztis.com/tevekenysegeink/skype-tanoda/
4. Karácsonykor néhány Szerettednek tárgyi ajándék helyett add inkább azt, hogy nevükben támogatod a Juszt-is Ház felújítási kampányát!
+1: Említsd meg a Juszt-is teszünk! Alapítványt a céged döntéshozóinak!
És hogy miért pont a Juszt-is teszünk! Alapítvány?
Mert idén mi is önkénteskedtünk egy hétvégét Bódvalenkén és ahogy jártunk házról-házra és játszottunk a gyerekekkel, személyesen is megtapasztalhattuk, hogy milyen jól szervezett, lelkes a csapat, mennyire hálásak a gyerekek a rájuk fordított figyelemért és hogy mennyi mindent lehetne még fejleszteni, ha sikerülne továbbnövelni az önkéntesek és támogatók számát!
Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 19.

Nagy Petra

Színész, bábszínész vagyok. Kocsis Zsófival már ismerjük egymást pár éve, de idén nyáron először dolgoztunk együtt. Rendeztem nekik egy előadást. Zsófi akkor hetekig velünk lakott, éjjel-nappal együtt voltunk. Sokat mesélt a Juszt-is Teszünk! Alapítványról és Bódvalenkéről. Mesélt a nehéz sorsú családokról, a foglalkozásokról, amit Zsófiék tartanak. Mesélt arról, hogy rendszeresen tizenórákat utazik, hogy segíthessen, adományokat gyűjt, önkénteseket szállít. És mesélt még ezer történetet a helyiekről és helyzetükről, lehetőségeikről, életükről. Van egy hosszú távra szóló céljuk: felépülhet a Juszt-is Teszünk háza. Ez egy hatalmas lehetőség! Amit az alapítvány és Zsófi tesznek szakadatlanul, az példamutató. Ezért, ha velük utazni nem is tudunk, de támogatásunkkal közelebb hozhatjuk a Juszt-is Teszünk! célját és a bódvalenkeiek álmait.

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 20.

 Komlóczi Zoltán 

Ismerőseim Komlónak hívnak. Az utóbbi években rengeteget hallottam Bódvalenkéről, Kocsis Zsófi kollégám által. A környéken már többször jártam drámás foglalkozásokat tartani. Idén nyáron lehetőség adódott, hogy Világ legzenésebb meséjét játszhassunk. Felemelő érzés volt a gyerekek között lenni! Remélem lesz még rá lehetőségünk, hogy bármilyen foglalkozást vigyünk Lenkére, ebben Ti úgy segíthettek, hogy pénzadományokat küldtök a Juszt-is Háznak! Hajrá Juszt-is!

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 21.

Balázs Erzsébet
 
A Juszt-is teszünk Alapítvány önkéntese vagyok. Most „nagykövetként” szólok hozzátok. A követ feladata, hogy megismertesse a fogadó országgal – esetünkben veletek, – hogy ki küldött, és mit kíván.
Nos, engem egy olyan alapítvány küldött, amely arra szerződött, hogy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket segítsen felzárkózni. A felzárkóztatás nemcsak a tananyag jobb elsajátítását jelenti, de azt is, hogy kisgyerekkoruktól kezdve a kamaszkorig éreztessük velük, segítő kezünket fogva léphetnek tovább. Két módon érjük el ezt a célt: egyrészt Skype-oktatással, másrészt a személyes kapcsolattal.
Ehhez kérjük segítségeteket. A Juszt-is Ház felújítása, berendezése biztosítaná azt, hogy önkénteseink heti rendszerességgel találkozhassanak a gyerekekkel egyéni és csoportos foglalkozásokon.
Ha a – bármilyen csekély – pénzbeli támogatáson kívül valakinek kedve lenne önkéntesként is kapcsolódni munkánkhoz, keressen meg minket, ez is fantasztikus segítség ám!
 
Olvasd el a teljes üzenetet itt.
 

🎄December 22.

Kocsis Zsófi
A Juszt-is csapat egyik önkéntese vagyok. Négy éve járok Bódvalenkére a gyerekekhez.
Miért?
Mert fontosnak tartom a gyerekekkel kötött szoros kapcsolatot.
És fontos az a pillanat, amikor megtanul veled a gyerek egy csomó mindent és amikor te megtanulsz rengeteg dolgot magadról, a világról.
Pár dolog, amit megtanultam:
bármiből lehet játék,
egy játéknak végtelen játékszabálya lehet,
a barátság kortalan,
és gyereknek és felnőttnek joga van játszani és játszva tanulni!
Mi ezt szeretnénk. Ez a hitvallásunk. Ehhez vettünk egy házat. Csak fel kell újítani és be kell rendezni, hogy kezdődhessen a játék!
Te támogathatod. Kérlek támogasd! Nem kell sokkal, egy kávé árával/ egy játék árával vagy amit csak szívesen ránk szánsz!
 
Olvasd el a teljes üzenetet itt.
 

🎄December 23.

Nyárádi Zsolt és Molnárné Nagy Anikó

A Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskola képviseletében: Nagyra értékeljük a Juszt -is teszünk! Alapítvány támogató munkáját. A digitális oktatás alatt nagy segítséget nyújtottak tanulóinknak, hogy sikeresen zárhassák a tanévet. Ezt a támogatást azóta is megkapják a bódvalenkei tanulók. Röviden csak annyit szeretnénk mondani, hogy: köszönjük, köszönjük, köszönjük!!!

Olvasd el a teljes üzenetet itt.

🎄December 24.