Hétvégénk novemberben

November 22-24.

4-en indultunk útnak pénteken kora d.u. Budapestről…egy kis komplikáció miatt sikeredett így az indulásunk – az autó,amivel mentünk épp pénteken adta be az unalmast,így várnunk kellett, amíg a szerelő megjavította. Ilyenkor télen, már nagyon sokat számít pár óra, sokat veszítünk,ha nem tudunk pénteken reggel elindulni,főleg,ha kevesen vágunk neki a hétvégének.

Ilyenkor a korai sötétedés miatt hamarabb behúzódnak az emberek így kevesebb időnk van körbejárni a falut. Pénteken kora este érkeztünk és csak egy nagy családhoz tudtunk bemenni játszani. A java tehát szombatra maradt, délelőtt két csoporta osztódva a kisebb, délután pedig közösen a nagyobb családokat látogattuk meg. Került a csomagba pár új fejlesztő játék,amit örömmel fogadtak a gyerekek. A játék után átadtuk a havi tananyagot az elsős,másodikos projektet megvalósító helyi segítőinknek, most főleg a betűkre fókuszáltunk, de jutott hely játékos mateknak és általános tudást, ismereteket bővítő játéknak is.

Ezután mi is bevonultunk a kályha adta melegbe és megbeszéltük a vasárnapi programot. 

Vasárnap reggel tanulással indítottuk a napot, két család gyermekeivel tanultunk a projektirodában matekot, magyart, aztán elmentünk azokhoz a családokhoz játszani, akikkel szombaton már nem tudtunk. Vasárnapra maradt a tanulós pontok beváltása is, kerültek új csecsebecsék a csomagba, de sokan választottak inkább iskolához szükséges dolgokat: füzetet, hegyezőt, tolltartót. Összességében – ahhoz képest, hogy kevesen voltunk – tartalmas, és hasznos hétvégét hagytunk magunk után. 

Decemberben folytatjuk!

Facebook