Szeptemberi hétvége

A szeptemberi csapatból csak én (a nem lejárós skype-os) képviseltem a folytonosságot. Viszont kilenc-személyes autóbusszal gördült be októberi csapatunk, amelyben két újonc nézte ámulva a szép tájat, a falut, az előbukkanó freskókat. Velünk volt egy „Nagy visszatérő’ is, aki két évi szünet után jött le.  A gyerekek többsége a kihagyás ellenére megismerte, örömmel üdvözölte.

Ahogy szoktuk, megérkezésünk után (soha nem tudunk észrevétlenül szálláshelyünkre jutni, a nyakunkba ugró gyerekeket megnyugtatva, hogy „hamarosan jövünk játszani”) gyorsan megbeszéljük, melyik családhoz mikor megyünk, és hányan. Azt is megbeszéljük, ki vállalja a vacsora főzését, ki főz kávét, ki készít reggelit, és ki mosogat. Mindezt írásban rögzítjük, persze mind a családok sorrendje, mind a feladatok felelősei változtathatók.

Ezután összeszedjük a játékokat, és irány az első család. Minden családnál körülbelül egy órát töltünk. Szerencsénk volt az időjárással: ragyogó napsütésben a kertben leterített pokrócokon játszani. A kicsikkel építőkockával, a nagyobbakkal társasoztunk. Gyakran előfordult, hogy egy-egy gyerekkel több házban is találkoztunk, szeretnek betársulni a közös játékba.

Szombat délután, és vasárnap délelőtt (a választások miatt a szokottnál korábban kellett felkerekednünk) a nem skype-on tanuló gyerekek egy-egy órás tanulására is sor került. Ezeken a foglalkozásokon egy önkéntesünk készíti el a személyre szóló nagyon klassz feladatlapokat, amelyeket a végén a gyerekek is osztályoznak – jó jegyeket kap a készítő.

Este az „újoncokat” és a Nagy visszatérőt faggattuk benyomásaikról.

Októberi látogatásunk fénypontja volt, hogy profi autós önkéntesünk segítségével megvettünk egy kandallót. Ugyanis a skype tanulást lehetővé tevő szoba fűtését meg kellett oldani. Ezt  a Helpers Hungary Kft. nyújtotta támogatás tette lehetővé. Köszönjük nekik ezúton is.

Nekem mindig nagy öröm látni, hogy a gyerekek tanulós pontjaikat beváltandó piaci tárgyalásokat folytatnak a tanulós pontokon „vásárolható” kincseket eladó önkéntessel.

Magyarázat: tanulós pontokat lehet szerezni, ha részt vesz a gyerek a skype-órán, ill. a nem skype-on tanuló gyerekeknek itteni munkájukért jár tanulós pont.

Végül idő előtt ugyan, de még mindig ragyogó napsütésben elbúcsúztunk Lenkétől: jövünk vissza egy hónap múlva

Facebook