júniusi hétvégénk

Júniusi hétvégénk


Mozgalmas hétvége van mögöttünk. Tetőújítás, konyha renoválás és házhoz járás. Mivel a tető újítás pont egybe esett a hétvégével, nem tudtunk a gyerekekkel a Juszt-is házban, illetve a Projekt iroda udvarán foglalkozásokat tartani. Így kerekedtünk fel újra  zsákokkal megpakolva a családokhoz játszani. Szerencsére 10 önkéntes volt a hétvégén, így megengedhettük magunknak azt a luxus felállást, hogy minden gyerek mellé jutott egy önkéntes. Az önkéntescsapat már egyre összeszokottabb, így a közös munka is érezhetően hatékonyabb. Ráadásul egy új önkéntes is csatlakozott hozzánk ebbe a kedves hangulatba.

Mielőtt eldöntöttük volna, hogy a hétvégén a Juszt-is házas foglalkozás helyett házhoz járunk, a csoportos foglalkozásokat a sport köré rendeztük volna. Ennek megfelelően betáraztunk “bugyi gumiból” és azt terveztük, megtanítjuk a gyerekeket (és az önkénteseket) “gumizni”, ami egy koreográfiára ugrálós játék, talán olvasónk is emlékezhet rá saját gyerekkorából (a lenkei szülők közül például sokan emlékeztek). A gumikat szerencsére a családokhoz is el tudtuk vinni, úgy láttuk, a gyerekek élvezték a játékot és meglepő gyorsasággal tanulták el a “gumizós” mozdulatsort.

A házhoz járás során több gyerek mutatta új arcát, a kalamajkásabb gyerekek ilyenkor koncentráltan játszottak, ragaszkodtak a játékszabályokhoz és mindenkit szívesen bevontak. Több új játékot vittünk magunkkal, amiket nagy izgalommal pakolgattak ki a szatyrainkból. Kiderült ki fél a szörnyecskéktől és ki az aki kedvesnek látja őket.

A tetőújítás is extra hatékonyan zajlott, három ács helyett öten érkeztek és a legnagyobb napsütésben is kitartóan pakolták, illetve fel és-ledobálták egymásnak szép sorban a cserepeket. Öröm volt látni, ahogy épül-szépül a ház és egyre biztonságosabb a gyerekek számára is. Közben izgulva figyeltük a tetőjavítás köré szervezett adománygyűjtés aktuális állását.

 

Vasárnap délben, pont mikorra az ácsok levonultak a teljesen felújított és esőállóvá tett tetőről és önkénteseink a hétvége utolsó feladataként kipakolták a Juszt-is Ház konyháját, megérkezett az a háromtagú csapat, akik hétfő délig elvégezték a konyhafelújítás alapozó munkálatait. Köszönet Vincze Ákosnak, Tankó Leventének és Bók Róbertnek! A konyhafelújítás második szakaszára júliusban fog sor kerülni, hogy a tábor alatt már kényelmes és biztonságos szállás várja önkénteseinket.