Decemberi hétvégénk

Eljött a decemberi hétvége, aminek a témája a Mikulás-várás volt. Ezekre a napokra hat önkéntes jött le összesen, akik közül kettő új volt.  Az adományozóknak köszönhetően minden gyereknek előkészíthettünk egy Mikulás csomagot és egy aranyos Mikulás manót. Egy adományozónk felajánlása révén, pedig tervezett mikuláscsomagjaink tartalma megduplázódhatott. Az ajándékokat péntek este csoportosítottuk a tervezett foglalkozások szerint. Ezen felül átbeszéltük a másnapi tevékenységeket, felosztottuk a feladatokat és az új önkéntesek megismerkedtek a Juszt-is házzal. 

Szombaton korán keltünk, gyorsan megreggeliztünk és elindultunk összeszedni az első ovis csoportot. Nehéz szívvel láttuk, hogy a telet átvészelni itt komolyabb kihívásokba ütközik, a komfort megteremtése nem könnyű az ittlakók számára. Az önkéntesek közül többen a házban maradtak, hogy előkészítsék a csoportszobát a gyereket érkezésére. A fagyos téli reggelen több kisgyereket is mi ébresztettünk. 

Az előző hónapokban bevezettek rituáléink a gyerekek számára egyre megszokottabbá váltak, például a belépés utáni egymás köszöntése, énekléssel, öleléssel, táncolással vagy integetéssel. Megható volt látni, hogy milyen sokan választották az ölelést. A kisebbek foglalkozásain Mikulás figurákat készítettünk WC papírgurigából, mozgásos-mondókás játékokat játszottunk a gyerekekkel és a Mikulás dalok eléneklése után mindenki megkapta az ajándékait. A novemberi hétvégén elkészített mászóka most is nagy sikert aratott minden korosztályban. 

A nagyobbakkal mozgás-koordinációs játékokat játszottunk, mécsest készítettünk, illetve társasoztunk. Természetesen a végén ők is kaptak ajándékot. A Mikulás csomagok várása miatt a gyerekek türelmetlensége sok kihívás elé állított minket. A nap végére nagyon elfáradtunk, de a vacsora után még átbeszéltük a benyomásainkat és a vasárnapi teendőket. Annyira kimerültek voltunk, hogy már a legrosszabb poénokat is irtó viccesnek találtuk. 

 

Vasárnap reggelre hó borította a falut. Reggeli közben megleptük a szülinapos Verát egy szokatlan tortával és énekléssel. A falu legkisebbjei számára házhoz vittük a Mikulás ajándékokat ezt követően fogadtuk a kamaszokat a Juszt-is házban társasjátékokkal, szójátékokkal. Végül a házat kitakarítottuk, hogy a következő csoportot rend és tisztaság fogadja. Az egész hétvége jó hangulatban telt, a gyerekek és az önkéntesek számára is. 

Már most várjuk a januári találkozást. 

Facebook