Támogasd a Juszt-is Ház felújítását!

A Juszt-is teszünk! Alapítvány a Hátrányos Helyzet Csökkentéséért (www.jusztis.com) négy éve foglalkozik Bódvalenkén, a Freskófaluként ismert Borsod megyei hátrányos helyzetű törpefaluban, a helyi  gyerekekkel. Tevékenységünk nyári táboroztatásból, hétvégi fejlesztő játékos foglalkozásokból, heti 5 napos távoktatásból és iskolaelőkészítésből, illetve az elsős-másodikosok támogatásából áll (ez utóbbit az általunk elkészített eszközökkel és a mi pedagógiai útmutatásunk alapján helyi segítők folytatják). Mindennek a Református Szeretetszolgálat helyi projektirodája és a helyi segítők otthona biztosított helyet. Tevékenységünk folyamatos bővülése megkívánja az önkéntesek számának növekedését és ezzel az ő elszállásolásuk megoldását is. 2019-ben az Alapítványnak lehetősége nyílt megvásárolni egy házat a községben.

Ez a ház, kibővítve a projektiroda nyújtotta lehetőséget, nemcsak önkéntesszállásul szolgálna, hanem az ott kialakítandó tanulószobában egyénileg is tudnánk foglalkozni gyerekekkel.

Ahhoz, hogy ez a terv valósággá váljék, teljesen fel kell újítani a régi parasztházat. A koronavírus járvány okozta kényszerű késlekedés, illetve a szükséges tervrajzok, engedélyek stb. beszerzése után 2020 szeptemberében indultak be a tényleges munkálatok: az elektromos hálózat bővítése, víz bekötése, szennyvízelvezetés megoldása, WC, fürdő, konyha létrehozása, korszerű fűtési rendszer kiépítése, alvóhelyek kialakítása és a jól felszerelt tanulószoba berendezése. Ezzel egyidejűleg indult el őszi kampányunk a mindehhez szükséges kb. 3 000 000 forint előteremtésére. November végére több mint félmillió forint gyűlt össze. A mi boldog karácsonyunk az lenne, ha adventi kampányunk révén összejönne az a legalább 2 millió forint, ami biztosítaná, hogy a bódvalenkei gyerekek és leutazó önkénteseink tavaszra használatba vehessék a Juszt-is Házat.

Ha érdekel a munkálatok alakulása, kövess bennünket Facebook oldalunkon!

JÁRULJ TE IS HOZZÁ A JUSZT-IS HÁZ MEGVALÓSULÁSÁHOZ!

Számlaszám: 16200223-10095722 (MagNet Bank)
Nemzetközi utaláshoz: IBAN: HU06 1620 0223 1009 5722 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A közleményben feltétlenül szerepeljen: „Juszt-is Ház”.

* * * * * * * * *

Ha szeretnél feliratkozni a Juszt-is teszünk Alapítvány hírlevelére, írj az info.jusztis@gmail.com címre