Győztes pályázat

🎉Nagy örömmel jelentjük, hogy ebben a tanévben, fennállásunk során először, pályázatot nyertünk. 🎉
💰Szuper, hogy belevágtunk, hiszen az e.on jóvoltából 200.000 Ft-ot költhettünk a nyári tábor és hétvégék szebbé-jobbá tételére.💰
📽️🎞️A támogatás mintegy feléből vásároltunk egy projektort, amit munkába is állítottunk a nyári táborban és a gyerekekkel együtt, tátott szájjal néztük Horváth Mária csodás cigány teremtéstörténetét. 🎥🎦
Olyan jól sikerült sáfárkodnunk az elnyert összeggel, hogy sok minden másra is jutott még.😊
Volt lehetőségünk sport eszközöket vásárolni, melyből tanulós pontot beváltva vihettek haza a gyerekek, illetve a táborban közösen játszhattunk velük.🏸🏓⛹️‍♂️🏐
Vásároltunk ezen kívül gyöngyöket, amikből afrikai ékszereket fűztünk a gyerekekkel és ami minden kétséget kizáróan a tábor egyik sikerprogramja volt. 📿
🎨🖌️De jutott színes temperára, kézműveskedős papírtányérra és még pár szép dinnyére is, ami szintén nagggyon népszerű volt a gyerekek körében. 🍉
Reméljük, a szép színes nyakláncokat, karkötőket még őrzitek, kedves lenkeiek, a projektor még biztosan sok élményt fog szerezni mindannyiunknak. 🙏
Facebook

Beszámoló idei nyári táborunkról

A 2022-es nyári táborba a vihar közepette indultunk Budapestről megijedve, hogy túl kevesen leszünk önkéntesek, de mire odaértünk elállt az eső és a tábor végére nem csak a nap sütött ki, de egy nagyon összekovácsolódott csapatként tértünk haza. Reméljük a gyerekeknek is éppoly jól telt ez a pár nap. :)) 

Egy dologban biztosak vagyunk: a “Lovacskázás” hatalmas sikert aratott és minden reggel izgatottan várták a gyerkőcök hogy újra és újra körbemenjenek a pályán. A Lovacskázáshoz szükséges lovaspálya ugyanis egy kis farudakból és azokat összekötő szalagból épült fel. A pályán lovasként és lóként lehetett végigmenni, ugyanis egy “kantár” vagyis fonal körbefogta a ló szerepében lévő embert és így lehetett vágtázni. A legtöbben a lovas és a lovacska szerepét is kipróbálták (illetve kipróbáltuk mi is). Ez a játék nyitotta a foglalkozást minden nap az ovisoknak és első osztályosoknak. 

 

Ezenkívül, az idősebb korosztálynak is készültünk különböző mozgásos játékokkal, melyeket a drámapedagógiából hoztunk és nem csak a gyerekek mozgatja meg és kapcsolja ki, de mi, önkéntesek is rengeteget nevettünk és játszottunk, és még azt sem bántuk, hogy a tábor hátralévő napjaiban izomlázunk volt. Közösen felszabadulni a legjobb! 

A kézműves programoknak volt egy általános része ami rajzolast és festést foglal magába, de ezen felül a legtöbb az évi tábori témához kapcsolódik. Az idei téma a földrészek/különböző országok voltak köztük India, Afrika, Ausztrália, Eszkimók. Voltak összetettebb kézműves foglalkozások is, például vajang báb készítés, gyöngyből karkötők és fülbevalók készítése. Na meg előkerült az arcfesték is, így a gyerekek és az önkéntesek is gyakran színesre festett arccal járták a falut. Ráadásképpen minden napi témához készült (Fanni önkéntesünk ceruzájából) egy gyönyörűen megrajzolt fotófal volt,aminek ki volt vágva a fej része így be tudtak bújni, a lelkesebbek és szórakoztató fotókat készíthettek benne. 

Nem utolsó sorban a kamaszokat külön is meg kell említeni ugyanis az első estéken aligha lehetett rávenni őket, hogy eljöjjenek a táborba, de később elkezdtek jönni mert rájöttek arra, amire mi is: hogy az ipiapacs nevű játék időtlen és mindenki szereti játszani mindig, így végül az estéink is hatalmas buliban teltek.

Összességében nagyon jóra értékeltük a tábort, bár voltak nehéz pillanatok, amikből tanultunk és reméljük, hogy a tanultakat hasznosíthatjuk. A táborozók mindvégig nagyon boldognak tűntek, egész héten örömmel jártak hozzánk, reméljük így is marad és még sok jó közös taborunk lesz:)) 

Facebook

júniusi hétvégénk

Júniusi hétvégénk


Mozgalmas hétvége van mögöttünk. Tetőújítás, konyha renoválás és házhoz járás. Mivel a tető újítás pont egybe esett a hétvégével, nem tudtunk a gyerekekkel a Juszt-is házban, illetve a Projekt iroda udvarán foglalkozásokat tartani. Így kerekedtünk fel újra  zsákokkal megpakolva a családokhoz játszani. Szerencsére 10 önkéntes volt a hétvégén, így megengedhettük magunknak azt a luxus felállást, hogy minden gyerek mellé jutott egy önkéntes. Az önkéntescsapat már egyre összeszokottabb, így a közös munka is érezhetően hatékonyabb. Ráadásul egy új önkéntes is csatlakozott hozzánk ebbe a kedves hangulatba.

Mielőtt eldöntöttük volna, hogy a hétvégén a Juszt-is házas foglalkozás helyett házhoz járunk, a csoportos foglalkozásokat a sport köré rendeztük volna. Ennek megfelelően betáraztunk “bugyi gumiból” és azt terveztük, megtanítjuk a gyerekeket (és az önkénteseket) “gumizni”, ami egy koreográfiára ugrálós játék, talán olvasónk is emlékezhet rá saját gyerekkorából (a lenkei szülők közül például sokan emlékeztek). A gumikat szerencsére a családokhoz is el tudtuk vinni, úgy láttuk, a gyerekek élvezték a játékot és meglepő gyorsasággal tanulták el a “gumizós” mozdulatsort.

A házhoz járás során több gyerek mutatta új arcát, a kalamajkásabb gyerekek ilyenkor koncentráltan játszottak, ragaszkodtak a játékszabályokhoz és mindenkit szívesen bevontak. Több új játékot vittünk magunkkal, amiket nagy izgalommal pakolgattak ki a szatyrainkból. Kiderült ki fél a szörnyecskéktől és ki az aki kedvesnek látja őket.

A tetőújítás is extra hatékonyan zajlott, három ács helyett öten érkeztek és a legnagyobb napsütésben is kitartóan pakolták, illetve fel és-ledobálták egymásnak szép sorban a cserepeket. Öröm volt látni, ahogy épül-szépül a ház és egyre biztonságosabb a gyerekek számára is. Közben izgulva figyeltük a tetőjavítás köré szervezett adománygyűjtés aktuális állását.

 

Vasárnap délben, pont mikorra az ácsok levonultak a teljesen felújított és esőállóvá tett tetőről és önkénteseink a hétvége utolsó feladataként kipakolták a Juszt-is Ház konyháját, megérkezett az a háromtagú csapat, akik hétfő délig elvégezték a konyhafelújítás alapozó munkálatait. Köszönet Vincze Ákosnak, Tankó Leventének és Bók Róbertnek! A konyhafelújítás második szakaszára júliusban fog sor kerülni, hogy a tábor alatt már kényelmes és biztonságos szállás várja önkénteseinket.

Juszt-Is Teszünk házfelújítás 2022

🎶🎶Ázik a ház teteje, teteje… avagy hogy is van ez a dal? 🎶

Önkénteseink és kis segítőink eléneklik, hogy

mi a legnagyobb feladatot, ami most vár ránk:

Ázik a ház teteje FB videó

 

Sajnos van egy negatív listánk:

❌ penészes falak

❌ ereszmentes ház

❌átázott fal 

A Juszt-Is ház közel száz éves tetejének ácsszerkezete még mindig jó állapotú, viszont sajnos a cserepek között víz szivárog már, és a tűzfal fölött az eresz is hiányzik. Ennek már nyoma is van: több helyen a fal átázott és bepenészedett. Mielőtt komolyabb károsodás következne be, szeretnénk a tetőfedést megjavítani és korszerűsíteni: a cserepek és cseréplécek leszedése után a szarufákra vízálló tetőfóliát terítünk, majd egy új lécezésre visszahelyezzük a még használható cserepeket, és ahol szükséges újakkal kipótoljuk. A tűzfal fölé is teszünk ereszt, így a falak ázás elleni védelmét reméljük újabb évszázadra biztosítani tudjuk:)

A házzal kapcsolatos felújításokra 1 millió forint áll rendelkezésünkre. Ebből előreláthatóan lehetőségünk nyílik a konyhabútor, tanulószoba szekrény megvásárlására, valamint el tudjuk kezdeni az összegből a tetőfelújítási munkálatokat is. Ahhoz azonban, hogy mindent teljes körűen a nyár folyamán be tudjuk fejezni, még további anyagi forrásra van szükségünk.

🙏 De! Szeretnénk:

🔜 tetőjavítási munkálatokat
459.000 forintot már félre tudtunk tenni erre, de ez nem elég 🥺

Most jössz te 👁‍🗨

Kérjük támogasd kis házunk javítási költségeit ❤️ 

A javításokat júniusban kellene elkezdeni, így június 1-től 10-ig tart kampányunk!

A jelenlegi elszálló anyagárak miatt 2 millió körül lesz a tetőjavítás. Minden forinttal azt segíted, hogy a javítás ne menjen a nyári programjaink és a hétvégeink kárára. 

 

 Számlaszám: 16200223-10095722  (MagNet Bank) 

Közlemény: tető

Nemzetközi utaláshoz:

IBAN: HU06 1620 0223 1009 5722 0000 0000

SWIFT: HBWEHUHB

Facebook

A Juszt-is Alapítvány szakmai beszámolója a 2021-es évről

 

Az alábbiakban szeretnénk támogatóink számára bepillantást nyújtani a 2021-es évben végzett tevékenységünkbe és az alapítvány éves pénzügyi helyzetébe. Ezúton is köszönjük minden támogatónknak, hogy segítették munkánkat.

Nyári jutalomprogramok

Az idei jutalomkirándulásokon minden olyan gyerek részt vehetett iskolai teljesítménytől függetlenül, aki év közben látogatta programjainkat. Az alsósok a miskolctapolcai Maya-játszóparkban voltak, a felsősök pedig egy miskolci szabadulószobában.

Nyári tábor

Idén négy napos tábort szerveztünk, összesen 18 önkéntessel, amely a Juszt-is történetében az eddigi legmagasabb létszám. Minden nap 60-80 gyerek fordult meg a táborban, akiknek korcsoportokra bontva tartottak az önkéntesek foglalkozásokat. A tábor tematikája a négy elem, vagyis a víz, levegő, tűz és föld köré csoportosult. Az önkéntesek a tábor alatt birtokba vehették a Juszt-is házat, amely szállást és biztos bázist nyújtott számukra.

A táborról szóló részletes beszámolónk az alábbi linken olvasható:

https://jusztis.com/2021/07/a/?fbclid=IwAR1OMAFqfDg0ou0aueiQ0HiTz2FBAaOk1T_1ukrIaHPNmfTR15XPYFUDddU

Levélakció

A tavasz folyamán a Covid-járvány miatt önkénteseink nem tudtak a faluba lejárni, ezért indítottuk levélakciónkat. Januártól májusig minden hónapban az önkéntesek személyre szóló levelet írtak a gyerekeknek, amellyel egy kézműves feladatot is küldtek számukra. Ha a gyerekek elkészítették a feladatot, tanulóspontot kaptak érte.

Skype tanoda

Egész évben folytattuk a skype-tanítást. Egész évben 10-15 önkéntes foglalkozik a skype-tanulásra igényt tartó gyerekekkel heti szinten. Ebben nagy segítségünkre van a stabil internetkapcsolat, ami lehetővé teszi a munkánkat.

1-2. Projekt

A 2019-ben kibővült projektünket 2020 után 2021-ben is tovább tudtuk vinni. Egész évben tanult Zsuzsa és Adri az elsősökkel és a másodikosokkal. Ehhez vásároltunk kész fejlesztőjátékokat illetve a magunk készítette játékok anyagköltségére is fordítottunk a támogatásokból.

Lejárós hétvége 

Önkénteseink júniustól kezdve látogatták meg a gyerekeket lejárós hétvége keretében. Szeptembertől a foglalkozásokat már a Juszt-is Házban tartottuk. Minden hétvégén volt adott témája: irodalom, környezet, matematika. Igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni hagyományteremtő rituálék bevezetésére. 

Házfelújítás

2021-ben folytatódott annak a háznak a felújítása, amelyet még 2019-ben vásároltunk, hogy az önkéntesek számára szállást alakíthassunk ki benne. Ebben az évben többek között riasztót szereltünk fel. Ezenkívül az IKEÁ-tól nagy értékben kaptunk polcokat és emeletes ágyakat adományként. Egy másik támogatónk pedig padokat és székeket ajánlott fel számunkra. A Rotary Club Akadémia tagjai vállalták a bútorok összeszerelését.

Szemüvegprojekt

Szemüvegprojektünk keretében egy gyermek kapott szemüveget 2021-ben.

Mikulás-csomag

Az általunk támogatott gyerekek idén is kaptak Mikulás-csomagot, amely nagyobb volt, mint a korábbi években, mert egy támogatónk megduplázta a mi hozzájárulásunkat.

Állandó költségeink

Állandó költségek, amelyeket az adományokból tudunk fedezni: banki költségek, könyvelő munkadíja, domainnév fenntartása. Középiskolásaink számára buszbérletet biztosítunk az iskolába járáshoz.

Helyiek anyagi támogatása

Adománnyal támogattuk azoknak a helybéli asszonyoknak a munkáját, akik az elsős-másodikos gyerekekkel foglalkoznak az 1-2. Projekt keretében. Önkénteseink útiköltségét és a szemüvegprojekt költségeit, a középiskolások bérleteit és a tanodaprojekt költségeinek egy részét a VisFontis Egyesület támogatásával tudjuk fedezni, amit ezúton is köszönünk!

Köszönjük a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy a projektirodát ingyen használhattuk.

Pénzügyi beszámoló

 

Megnevezés

Összeg E Ft

Bevételek

 

Támogatás cégektől

3278

SZJA 1%

122

Támogatás magánszemélyektől

1228

Összes bevétel

4628

  

Kiadások

 

Házfelújítás: Riasztórendszer beszerelése

(Ez az eszközök között van a beszámolóban, a 184 eFt értékcsökkenés viszont nem szerepel ebben a táblázatban, a beszámolóban igen.)

335

Nyomtatvány,irodaszer

98

Berendezés, felszerelés

296

Tisztítószer

34

Rezsiköltség (víz,csatorna,áram, fűtés)

29

Egyéb anyagköltség

58

Postaköltség

33

Domain név

21

Internet

270

Javítás, karbantartás

15

Gyerekeknek jutalomutazás (személyszállítás,buszbérlet)

200

Könyvelés

13

Őrzés, távfelügyelet (Ház távfelügyeletének éves díja)

61

Maja belépő, műsorszolgáltatás

136

Bankköltség

30

Jutalomkirándulás étkezés, Mikuláscsomag

374

önkéntesek utazási költségei

412

Orvosi vizsgálatok (Önkéntesek pcr tesztjei)

141

Adományok (bérlet, szemüveg, Adri, Zsuzsa)

860

Összes kiadás

3416

  

Maradvány

1212

A hivatalos beszámolótól ez az elszámolás eltér, mert a beszámolóban a házfelújítás és eszközbeszerzés nem a kiadások között szerepel, hanem az eszközök között, és csak a ház és az eszközök tárgyévi értékcsökkenése jelenik meg a kiadások között. Úgy gondoljuk, kimutatásunk így jobban tükrözi pénzügyi helyzetünket.

Facebook

Májusi beszámoló

Május a hangokról szólt. Kongó, csengő, éles, hamis, vibráló, tiszta, tompa, szép és csúnya hangokról.

A gyerekek részéről mindez ámuldozó és sikongató hangokkal is kiegészült, főleg Erzsi „szatyros fizikája” közben. Az alapvető eszközökkel, hétköznapi alapanyagokkal operáló fizikakísérletek a témának megfelelően a hallás és hangadás témakörét járták körbe. Egyszerű pengetős hangszereket, xilofont, hangvillát próbálhattak ki a résztvevők, de a dobhártya működését is lemodelleztük nekik.

A legnagyobb sláger a kísérletek közül a ’denevér-duma’ volt. Ez a hangvisszaverődésről szóló játék mindössze egy tepsiből és két papírhengerből áll, mégis teljesen lenyűgözte a gyerekeket, a felsősök is ámuldoztak. Leginkább azonban a kézműveskedés foglalta le a gyerekeket, korcsoporttól függetlenül. Másfél nap alatt sokféle saját készítésű és díszitésű hangszer született a Juszt-is Házban: például papírtányérból és csengettyűkből csörgődob, vécépapír gurigából és rízsből rumbatök, gyufásdobozból és befőttesgumikból pengetős zeneszerszám. Szintén sok izgalom és nevetés kísérte a házi készítésű telefonkészülékeket: a papírpohárból és madzagból készített telefon mechanikáját páran még otthon, a szüleiknek is bemutatták.

A hangok témaköre nemcsak azért volt szuper, mert sok kísérletet lehetett kitalálni hozzá, hanem mert nem maradhat el mellőle a tánc, muzsikálás sem. Ebből születtek meg a spontán csoportos éneklések, rögtönzött mini-táncbemutatók, és igazán eredeti dalszerzések is.

A foglalkozások után-közben a szokásos, mégis mindig változatos családlátogatások zajlottak. Az igazán kicsikhez házhoz megyünk játszani, ilyenkor más családtagok is gyakran feltűnnek, csatlakoznak. Ilyenkor lehet igazán jókat, őszintén beszélgetni: gyereknevelésről, párkapcsolatról, munkáról, eseményekről, mindennapokról.

Mindeközben, mint minden hétvégén, kell, hogy jusson, így hát jut is, idő magunkra, az önkéntesekre és a munkánk hátterét biztosító infrastruktúrára. Ez alkalommal elmaradt a helyben főzés, mert egy önkéntes társunk férje előre elkészített vegán menüvel járult hozzá a hétvégéhez, de nem maradtak el a közös beszélgetések. A Juszt-is Ház gondozásával, javításával kapcsolatban folyamatosan vannak teendők, de a házfelújítás hátralévő nagyobb részeinek, a konyha és a tető rendbehozatalának előkészítésén is dolgozott most is pár önkéntesünk.

A Jusztisos hétvégék számomra mindig kettősek: rendkívül megerőltetők, de iszonyatosan feltöltők is. A népes gyereksereg hihetetlen energiával jön: közvetlenek és fáradhatatlanok. Ragaszkodnak, kapaszkodnak, magyaráznak, figuráznak, ölelnek és nyüzsögnek. Ezt moderálni és helyén tartani nehéz, de kifizetődő. Mindig megéri.

Facebook

Áprilisi hétvégénk

Sok tekintetben rendhagyó leutazós hétvégét bonyolított le öt Juszt-is önkéntes pénteken és szombaton. A megszokottnál rövidebb idő alatt, a megszokottnál több mindent sikerült belezsúfolnunk két napba. Pénteken kora reggel utazott le Budapestről három önkéntesünk két autóval azzal a feladattal, hogy gondoskodjon öt bódvalenkei gyerek szemészeti vizsgálatáról. Bódvalenkére érve szinte azonnal indultunk vissza két gyerekkel, majd a bódvaszilasi iskola érintésével, – ahol csatlakozott hozzánk még három gyerek – mentünk Miskolcra. A szemorvosi vizsgálat végeztével újra irány Bódvalenke, ahova este hét óra felé érkezett meg még két önkéntesünk, akik vonattal jöttek Budapestről. Az így összeállt teljes csapat azután késő estig kézműveskedett, hogy összesen 60 gyerek számára állítson elő húsvéti játékos feladatot. 

Szombaton aztán majdnem 30 házat jártunk végig, ahol nem csak a 60 személyre szóló borítékot és a feladat elkészítéséhez szükséges színes ceruza csomagot osztottuk ki, hanem a legtöbb házban játszottunk és társasoztunk is a gyerekekkel és beszélgettünk a szülőkkel. (Ez utóbbira kevesebb alkalmunk nyílt, mióta a hétvégéken nem mi megyünk a házakhoz, hanem a gyerekek jönnek hozzánk a Juszt-is Házba korcsoportok szerinti foglalkozásokra). A pénteki rengeteg autózástól, éjszakába nyúló kézműveskedéstől, majd a szombati egész napos falujárástól fáradtan és a házakban történt találkozások, velünk megosztott történetek érzelmeitől telítetten indultunk vissza még szombat este Budapestre, hogy vasárnap mindnyájan le tudjuk adni szavazatainkat. És bár odafele öten mentünk, hatan tértünk vissza Budapestre: egyik önkéntesünk egy Bódvalenkén született ellenállhatatlan, fekete szemű, fekete szőrű kutyussal tért vissza, aki az autóút során kapta meg a nevét, ami, természetesen, nem lehetett semmi más, mint Lenke.

Facebook

Márciusi hétvége

A márciusi hétvégén a fénnyel, árnyékkal és a színekkel foglalkoztunk. Az idősebbekkel Erzsi kísérletein keresztül dolgoztuk fel a fény viselkedését és tulajdonságait, izgalmas kísérleteket végeztünk a Juszt-is ház tanulószobájában. A legnagyobb sikert a prizma fénytörése aratta az idősebb (3-7. osztály) korosztályoknál. A gyerekek és az önkéntesek egyaránt csodálva bámulták, ahogy a prizma különböző színekre bontja le a zseblámpa fényét. A napsütésnek hála, lemértük a gyerekek árnyékának hosszát is, összehasonlítottuk saját testmagasságukkal, majd a foglalkozás végén (másfél órával később) újból megmértük és azt tapasztaltuk, hogy a nap esési szögének változása miatt a gyerekek árnyéka is máshol ért véget.

Az alapítvány az E.on Hungária Zrt. pályázati kiírásán pénzt nyert egy kivetítőre, az összegből vettünk egy projektort, ami a kiskamaszok számára élvezetessé tette a saját tükörképével veszekedő ragadozómadárról szóló videót.

A fiatalabb korosztállyal izgalmas játékokkal tettük próbára a látásunkat és mondókákon keresztül ismerkedtünk a testrészekkel, különösen a szemünkkel. A kisiskolások színes papírokra barkákat, virágzó fákat, bokrokat alkottak ujjal festve, ami sokaknak új élmény volt. A gyerekek festés közben maguktól felfedezték a színkeverést. Színkeverésből egyébként a nagyobbaknak is jutott, velük színes fóliákkal próbáltuk meg megalkotni a szivárvány összes színét.

A legkisebbekkel pedig színes gyöngyökkel és bogyókkal ismerkedtünk a színekkel, amit amellett, hogy élveztek, nagyon jó finommotorika-fejlesztő gyakorlat is volt.

Az önkéntes házban több sikert is elértünk a hétvégén. Gergő és Péter szorgos kezei kicserélték a termosztátot, ezáltal sikerült ideiglenesen használhatóvá tenni a hűtőt. Ennek nagyon örültünk, mivel szépen sütött a nap és nem volt elég hideg a két ablak között ahhoz, hogy ott hűtsük a hűtendőket.

Bár már lejárt a farsang, előkerült egy állarc sablon, ami a kisebbeknél újabb álarckészítési hullámot indított be, ismét szép, bár felkészületlenségünk miatt (azazhogy nem állarckészítésre készültünk:)) kevésbé csillogó állarcok készültek.

A tanulószoba barátságosabbá tételének érdekében Rita javaslatára az otthagyott művekből kiállítást rendezünk majd, a szoba egyik sarkát ennek fogjuk majd dedikálni. Ez azért is jó, mert így a gyerekek következő hónapban elvihetik majd alkotásaikat, ha esetleg nálunk felejtették.

Összességében szuper hétvégénk volt, és azt hiszem, az összes önkéntes nevében állíthatom, hogy legalább annyit tanultunk a fény tulajdonságairól, mint a gyerekek.

Facebook

Februári hétvégénk

Itt a farsang áll a bál, avagy a bódvalenkei maszkabál. 
A hétvége a farsangi kézművesség jegyében telt. Minden gyerek csillogós, színes tollakkal tarkított álarccal tért haza a Juszt-is házból.

Tipikus farsangi díszt is készítettünk krepppapírból, boszorkánylépcsőt, melyről az egyik bódvalenkei gyerek segítségével “megfejtettük”, hogy a nevét onnan kapta, hogy a krepp papírt és a lépcsőket is előszeretettel használják boszorkányok. 
Pénteken korábban érkeztünk, hogy legyen időnk sötétedés előtt elmenni a családokhoz, elmondani, hogy a nyári jutalomkirándulás feltételei megváltoztak. Eddig úgy jöhettek a kirándulásra, ha bizonyos tanév végi feltételeket teljesítenek, ettől az évtől viszont a programjainkon való aktivitás lett a mérvadó.
A pénteki családlátogatás alatt sikerült előre szólnunk a szülőknek és a gyerekeknek, hogy mikor jöhetnek a foglalkozásokra, így a kisebbek, akikért menni szoktunk, már kabátban vártak minket, a nagyobbakat, pedig nem kellett keresni a faluban, mert előre készültek.

Nyolc lelkes önkéntes várta a majdnem teljes létszámú csoportokat. 
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az egyetlen problémánk az volt, hogy a hűtőnk megadta magát és csak fagyasztó üzemmódban volt képes működni. Így megtapasztaltuk milyen a kiolvasztott vajkrém. Mekkora mázli, hogy a háznak dupla ablakai vannak, így a két ablak közti rés tudta helyettesíteni a hűtőszekrényt. Erre a leleményességre a gyerekeknél is szükségünk van, hiszen néha sokkal kreatívabb játékokat és megoldásokat hoznak, mint amiket mi elképzeltünk.

Önkéntes tervez bódvalenkei gyerek végez.

Facebook

Köszönjük, White Lab!

A koronavírus mindannyiunk életét megnehezíti, de nem hagyhatjuk, hogy ez megakadályozza a bódvalenkei munkánkat. 🦠 Nagyon fontos nekünk az önkénteseink és a gyerekek egészsége is, ehhez pedig segítséget is kapunk.🥰
➡️A Whitelab minden bódvalenkei hétvége előtt ingyenes PCR tesztet biztosít az önkénteseinknek, ami miatt a bódvalenkeiek és mi is sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. 😷
Köszönjük a Whitlabnek a támogatást és azt, hogy segítik a munkánkat ezekben az új és szokatlan időkben!💕
Facebook