Jutalomkirándulások 2021 nyara

A július 9-11 közötti hétvége különleges hangulatban kezdődött, hiszen a jutalomkirándulásra leérkező önkéntescsapatunk, és az előtte napokban tartott tábor önkéntesei találkoztak össze egy este erejéig. Az újonnan berendezett, és élettől pezsgő Juszt Is – Házban sürögtek az önkéntesek.  Sok új csapattagot is köszönthettünk a régi tagokkal együtt, kik kicsit már fáradt, de a tábor élményeitől energiával telten osztották meg velünk tapasztalataikat, gyors ismerkedő-est kerekedett.

Szombat reggelre egy tagunkat kivéve, minden a táborban résztvevő elbúcsúzott Bódvalenkétől, így öten vágtunk neki a hétvége lebonyolításának. Csapatunkban két új, a közösségi szolgálatát nálunk töltő, lelkes gimnazista tagot is köszönthettünk, így a gyerekek számára is nagy élmény volt, hogy új emberekkel ismerkedhettek meg.

A jutalomkiránduláson résztvevő első és második osztályosokat, illetve a tornanádaskai speciális iskolába járó gyerekek két csoportra osztva, két napon vittük el, a szuper és valóban kalandokat és biztonságos játszóhelyet adó miskolctapolcai Maya Játszóparkba. A gyerekek a picit több, mint egy órás autóutat követően azonnal belevetették magukat a játékba. Minden csúszdát, akadálypályát kihasználtak, trambulinoztak, önfeledten játszottak. A játékok közben fakultatív kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a vállalkozó kedvűek. Készséges segítők vezetésével, többen készítettek papírból felhőket, különleges pókokat, amiket a nap végén hazavihettek a gyerekek. Napközben fagyiztunk, valamint Miskolctapolcán maradva, a kellemesen fárasztó játékot követően pizzázni indultunk. A közös ebéd során felemelő volt látni a gyerekeket, mennyire jól érezték magukat, és milyen izgatottak az egész naptól. Délután négy óra után érkeztünk vissza Bódvalenkére, egy szusszanásnyi pihenő következett.

Az este szabadon telt, a kamaszok számára legideálisabb időszak a beszélgetésre mindig este alakul ki, pénteken spontán szerveződő fogócska, szombaton pedig kötetlen beszélgetéssel telt a nap hátralévő része. Míg délután a szülőkkel is volt alkalmunk beszélgetni, családokat látogatni. Vasárnap megismételtük a szombati programot, hasonlóan nagy sikert aratott a gyerekek körében a Játszópark, így biztosan felvesszük majd állandó programjaink közé ezt az állomást.

A jutalomkirándulás nekünk önkénteseknek is sok örömet hozott, látva milyen élményt okozhattunk a gyerekek számára ezzel a programmal. A gondosan bekészített uzsonnás-csomagok, üdítők, kis pénztárcába rejtett zsebpénzek, mind azt mutatták, hogy a gyerekek nagyon várták ezeket a napokat. Ez a hétvége egy programmal-teli, nyüzsgő hetet zárt a bódvalenkeiek, és az Alapítvány önkéntesei számára is.

 

Augusztus 14-én pedig  megtartottuk a második jutalomkirándulást a 3-8. osztályosoknak. A program a Maya játszópark és a miskolci kalandbarlang volt 🤩

Szerencsére mindenki kijutott a szabadulószobából méghozzá az idő lejárta előtt ⏱
A szabadulás után pár bűvésztrükkel ismerkedtek meg 💣
Volt pizza 🍕, meki 🍔🍟 és fagyi is 🍦
Innen is köszönjük a névtelen fagyi adományozónak a fagyikat ♥️
Facebook