Skype önkéntes kisokos

2017 szeptembere óta távoktatunk Bódvalenkén. Eredetileg egy erre a célra beszerzett lakókocsiban terveztük tartani az órákat. A téli időjárás más megoldásra késztetett bennünket: a lakókocsit kertjükbe befogadó család nappalijába került át a tanoda.

Jelenleg 15 önkéntes átlagban heti 20 órában tanít Skype-on 2. – 8. osztályos gyerekeket. A Skype-önkéntesek munkáját online koordináló személy gondoskodik az órarend összeállításáról és a Skype-tanítás minőségének folyamatos fejlesztéséről, Skype-tanodánk bódvalenkei működtetője pedig gondoskodik arról, hogy az órarendben szereplő gyerek a megadott időpontban a gép előtt üljön. Ő biztosítja a technikai hátteret is,  pl.  kézre adja szükséges eszközöket (papír, füzet, ceruza, körző stb.),  illetve segít azok használatában. 

A skype-korrepetálás célja nem elsősorban a tételes tananyag elsajátítása. Sokkal inkább feladatunk a világra való rácsodálkozás, a tájékozódás, az összefüggések felismerésének elősegítése. Ennek feltételeit biztosítják az önkéntesek, akiknek feladatait az alábbi ábra ismerteti.

Hogyan válhatsz Skype-önkéntessé?

  • Olvasd el a gyakorlati részleteket tartalmazó tájékoztatót itt vagy töltsd le pdf-fájlban innen!
  • Jelentkezz az alábbi e-mail címen: jusztis.skype.csapat@gmail.com
  • Hospitálj néhányszor tapasztalt önkéntes által tartott órán!

Indulhat a buli!