A Juszt-is Alapítvány szakmai beszámolója a 2021-es évről

 

Az alábbiakban szeretnénk támogatóink számára bepillantást nyújtani a 2021-es évben végzett tevékenységünkbe és az alapítvány éves pénzügyi helyzetébe. Ezúton is köszönjük minden támogatónknak, hogy segítették munkánkat.

Nyári jutalomprogramok

Az idei jutalomkirándulásokon minden olyan gyerek részt vehetett iskolai teljesítménytől függetlenül, aki év közben látogatta programjainkat. Az alsósok a miskolctapolcai Maya-játszóparkban voltak, a felsősök pedig egy miskolci szabadulószobában.

Nyári tábor

Idén négy napos tábort szerveztünk, összesen 18 önkéntessel, amely a Juszt-is történetében az eddigi legmagasabb létszám. Minden nap 60-80 gyerek fordult meg a táborban, akiknek korcsoportokra bontva tartottak az önkéntesek foglalkozásokat. A tábor tematikája a négy elem, vagyis a víz, levegő, tűz és föld köré csoportosult. Az önkéntesek a tábor alatt birtokba vehették a Juszt-is házat, amely szállást és biztos bázist nyújtott számukra.

A táborról szóló részletes beszámolónk az alábbi linken olvasható:

https://jusztis.com/2021/07/a/?fbclid=IwAR1OMAFqfDg0ou0aueiQ0HiTz2FBAaOk1T_1ukrIaHPNmfTR15XPYFUDddU

Levélakció

A tavasz folyamán a Covid-járvány miatt önkénteseink nem tudtak a faluba lejárni, ezért indítottuk levélakciónkat. Januártól májusig minden hónapban az önkéntesek személyre szóló levelet írtak a gyerekeknek, amellyel egy kézműves feladatot is küldtek számukra. Ha a gyerekek elkészítették a feladatot, tanulóspontot kaptak érte.

Skype tanoda

Egész évben folytattuk a skype-tanítást. Egész évben 10-15 önkéntes foglalkozik a skype-tanulásra igényt tartó gyerekekkel heti szinten. Ebben nagy segítségünkre van a stabil internetkapcsolat, ami lehetővé teszi a munkánkat.

1-2. Projekt

A 2019-ben kibővült projektünket 2020 után 2021-ben is tovább tudtuk vinni. Egész évben tanult Zsuzsa és Adri az elsősökkel és a másodikosokkal. Ehhez vásároltunk kész fejlesztőjátékokat illetve a magunk készítette játékok anyagköltségére is fordítottunk a támogatásokból.

Lejárós hétvége 

Önkénteseink júniustól kezdve látogatták meg a gyerekeket lejárós hétvége keretében. Szeptembertől a foglalkozásokat már a Juszt-is Házban tartottuk. Minden hétvégén volt adott témája: irodalom, környezet, matematika. Igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni hagyományteremtő rituálék bevezetésére. 

Házfelújítás

2021-ben folytatódott annak a háznak a felújítása, amelyet még 2019-ben vásároltunk, hogy az önkéntesek számára szállást alakíthassunk ki benne. Ebben az évben többek között riasztót szereltünk fel. Ezenkívül az IKEÁ-tól nagy értékben kaptunk polcokat és emeletes ágyakat adományként. Egy másik támogatónk pedig padokat és székeket ajánlott fel számunkra. A Rotary Club Akadémia tagjai vállalták a bútorok összeszerelését.

Szemüvegprojekt

Szemüvegprojektünk keretében egy gyermek kapott szemüveget 2021-ben.

Mikulás-csomag

Az általunk támogatott gyerekek idén is kaptak Mikulás-csomagot, amely nagyobb volt, mint a korábbi években, mert egy támogatónk megduplázta a mi hozzájárulásunkat.

Állandó költségeink

Állandó költségek, amelyeket az adományokból tudunk fedezni: banki költségek, könyvelő munkadíja, domainnév fenntartása. Középiskolásaink számára buszbérletet biztosítunk az iskolába járáshoz.

Helyiek anyagi támogatása

Adománnyal támogattuk azoknak a helybéli asszonyoknak a munkáját, akik az elsős-másodikos gyerekekkel foglalkoznak az 1-2. Projekt keretében. Önkénteseink útiköltségét és a szemüvegprojekt költségeit, a középiskolások bérleteit és a tanodaprojekt költségeinek egy részét a VisFontis Egyesület támogatásával tudjuk fedezni, amit ezúton is köszönünk!

Köszönjük a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy a projektirodát ingyen használhattuk.

Pénzügyi beszámoló

 

Megnevezés

Összeg E Ft

Bevételek

 

Támogatás cégektől

3278

SZJA 1%

122

Támogatás magánszemélyektől

1228

Összes bevétel

4628

  

Kiadások

 

Házfelújítás: Riasztórendszer beszerelése

(Ez az eszközök között van a beszámolóban, a 184 eFt értékcsökkenés viszont nem szerepel ebben a táblázatban, a beszámolóban igen.)

335

Nyomtatvány,irodaszer

98

Berendezés, felszerelés

296

Tisztítószer

34

Rezsiköltség (víz,csatorna,áram, fűtés)

29

Egyéb anyagköltség

58

Postaköltség

33

Domain név

21

Internet

270

Javítás, karbantartás

15

Gyerekeknek jutalomutazás (személyszállítás,buszbérlet)

200

Könyvelés

13

Őrzés, távfelügyelet (Ház távfelügyeletének éves díja)

61

Maja belépő, műsorszolgáltatás

136

Bankköltség

30

Jutalomkirándulás étkezés, Mikuláscsomag

374

önkéntesek utazási költségei

412

Orvosi vizsgálatok (Önkéntesek pcr tesztjei)

141

Adományok (bérlet, szemüveg, Adri, Zsuzsa)

860

Összes kiadás

3416

  

Maradvány

1212

A hivatalos beszámolótól ez az elszámolás eltér, mert a beszámolóban a házfelújítás és eszközbeszerzés nem a kiadások között szerepel, hanem az eszközök között, és csak a ház és az eszközök tárgyévi értékcsökkenése jelenik meg a kiadások között. Úgy gondoljuk, kimutatásunk így jobban tükrözi pénzügyi helyzetünket.

Facebook