Februári hétvégénk

Itt a farsang áll a bál, avagy a bódvalenkei maszkabál. 
A hétvége a farsangi kézművesség jegyében telt. Minden gyerek csillogós, színes tollakkal tarkított álarccal tért haza a Juszt-is házból.

Tipikus farsangi díszt is készítettünk krepppapírból, boszorkánylépcsőt, melyről az egyik bódvalenkei gyerek segítségével “megfejtettük”, hogy a nevét onnan kapta, hogy a krepp papírt és a lépcsőket is előszeretettel használják boszorkányok. 
Pénteken korábban érkeztünk, hogy legyen időnk sötétedés előtt elmenni a családokhoz, elmondani, hogy a nyári jutalomkirándulás feltételei megváltoztak. Eddig úgy jöhettek a kirándulásra, ha bizonyos tanév végi feltételeket teljesítenek, ettől az évtől viszont a programjainkon való aktivitás lett a mérvadó.
A pénteki családlátogatás alatt sikerült előre szólnunk a szülőknek és a gyerekeknek, hogy mikor jöhetnek a foglalkozásokra, így a kisebbek, akikért menni szoktunk, már kabátban vártak minket, a nagyobbakat, pedig nem kellett keresni a faluban, mert előre készültek.

Nyolc lelkes önkéntes várta a majdnem teljes létszámú csoportokat. 
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az egyetlen problémánk az volt, hogy a hűtőnk megadta magát és csak fagyasztó üzemmódban volt képes működni. Így megtapasztaltuk milyen a kiolvasztott vajkrém. Mekkora mázli, hogy a háznak dupla ablakai vannak, így a két ablak közti rés tudta helyettesíteni a hűtőszekrényt. Erre a leleményességre a gyerekeknél is szükségünk van, hiszen néha sokkal kreatívabb játékokat és megoldásokat hoznak, mint amiket mi elképzeltünk.

Önkéntes tervez bódvalenkei gyerek végez.

Facebook