Támogasd a Juszt-is Ház fenntartását!

A Juszt-is teszünk! Alapítvány a Hátrányos Helyzet Csökkentéséért (www.jusztis.com) 2016 óta foglalkozik Bódvalenkén, a Freskófaluként ismert Borsod megyei hátrányos helyzetű törpefaluban, a helyi  gyerekekkel. Tevékenységünk nyári táboroztatásból, hétvégi fejlesztő játékos foglalkozásokból, heti 5 napos távoktatásból és iskolaelőkészítésből, illetve az elsős-másodikosok támogatásából áll (ez utóbbit az általunk elkészített eszközökkel és a mi pedagógiai útmutatásunk alapján helyi segítők folytatják). Mindennek kezdettől a Református Szeretetszolgálat helyi projektirodája és a helyi segítők otthona biztosított helyet. Tevékenységünk folyamatos bővülése megkívánja az önkéntesek számának növekedését és ezzel az ő elszállásolásuk megoldását is. 2019-ben az Alapítványnak lehetősége nyílt megvásárolni egy házat a községben. Ez a ház, kibővítve a projektiroda nyújtotta lehetőséget, nemcsak önkéntesszállásul szolgál, hanem az ott kialakított tanulószobában télen is tudjunk foglalkozni gyerekekkel.

Ahhoz, hogy ez a terv valósággá váljék, előbb teljesen fel kellett újítani a régi parasztházat. Az elektromos hálózat bővítése, víz bekötése, szennyvízelvezetés megoldása, WC, fürdő, , korszerű fűtési rendszer kiépítése, alvóhelyek kialakítása és a jól felszerelt tanulószoba berendezése után a 2021 évi nyári tábor alatt vehették először használatba leutazó önkénteseink a Juszt-is Házat, majd szeptemberben már a a bódvalenkei gyerekek is

 

Ahogy annak idején egy adománygyűjtő kampány tette lehetővé a felújítást, mostantól a házban elvégzendő további feladatok és a folyamatos fenntartási költségek fedezésében számítunk támogatásra.

  • Konyha végleges kialakítása.
  • Tanulószoba felszerelése.
  • Udvar rendezése.
  • Áram- és vízszámlák.
  • Internet előfizetés.
  • Biztonsági költségek (riasztórendszer).

JÁRULJ TE IS HOZZÁ A JUSZT-IS HÁZ MEGVALÓSULÁSÁHOZ!

Számlaszám: 16200223-10095722 (MagNet Bank)
Nemzetközi utaláshoz: IBAN: HU06 1620 0223 1009 5722 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A közleményben feltétlenül szerepeljen: „Juszt-is Ház”.

* * * * * * * * *

Ha szeretnél feliratkozni a Juszt-is teszünk Alapítvány hírlevelére, írj az info.jusztis@gmail.com címre.