Januári hétvége

Januári hétvége

Januárban két önkéntesünk ismét ellátogatott Bódvalenkére postásként. A skype-on tanító és „lejárós” önkénteseink az elmúlt hetekben hangyaszorgalommal írták a leveleket a bódvalenkei iskolásoknak. Mindenki névre szóló levelet kapott, emellett origami kutyákat is készíthettek. Juszt-is (tanulós) pont járt azért, ha az iskolások válaszoltak a levélre és azért is, ha elkészítették az origami kutyát. Az origami kutya ötletét és előkészítését Füri Kati önkéntesünknek köszönhetjük. 

Az óvodások névre szóló képeslapot kaptak egy találós kérdéssel, nekik még színes papírt és zsírkrétát vitt a postás, a nekik tartott foglalkozást rajzolgatással igyekeztünk helyettesíteni. 

A levelek kiosztása ez alkalommal sokkal gyorsabban és jobb hangulatban ment önkénteseinknek, mivel három kamaszlány végig kísérte őket az egész falun, akik persze néhány jól megérdemelt jusztis-pontot is begyűjtöttek a segítségért cserébe. 

 

Nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok levelet kapunk majd vissza a gyerekektől, tizenkilencen visszaküldték postásainkkal őket. Úgy tűnik, hogy jól esett nekik ez a pár sor és néhány kedves kép, önkénteseink pedig még az elkövetkezendő hetekben küldenek választ nekik postán. 

Facebook