Nyílt levél a VisFontisnak – avagy BÚÉK!

Kedves VisFontis!
Nyílt levél a VisFontisnak

Most, hogy így év vége felé közeledünk, ahelyett, hogy ezt az évet pörgetnénk vissza, az elmúlt 3 évből emelnénk ki egy szálat: a veletek való együttműködésünket.

2017 ősze óta támogattok minket, akkor indítottuk el Skype-tanodánkat. Akkor kezdtünk el támogatókat keresni, hiszen éreztük, hogy ezzel szintet lépett a projektünk, állandó kiadásaink lesznek. Ti egyből nyitottak voltatok az ötleteinkre, hiszen már évek óta szíveketen viseliket a bódvalenkei gyerekek fejlődését.  

Igazából ti a régebb óta támogatjátok a bódvalenkei gyerekek fejlődését mint, hogy mi elkezdtük volna működésünket. 

A már akkor évek óta tartó karateedzéseket is ti teszitek lehetőve a háttérből. Ez egy tőlünk függetlenül működő szál, aminek nagyon örülünk, hogy a mai napig működik.

Nektek köszönhetjük, hogy az önkénteseknek nem kell maguknak állniuk az útiköltséget, így nem az önkéntes pénztárcája határozza meg, hogy tud-e nálunk önkénteskedni. 

A Skype-tanoda és néhány projektünk költségének egy részének átvállalásával lehetővé teszitek, hogy stabilan tudjunk működni. 

A bódvalenkei elsősök most már harmadik éve nektek köszönhetik, hogy kapnak tornazsákkal is felszerelt iskolatáskát, amikor elkezdik iskolai pályafutásukat. 

Most már több mint három éve közösen dolgozunk oly módon, hogy ti biztosítjátok az anyagi hátteret ahhoz, hogy mi önkéntes munkával meg tudjuk valósítani a projekteket. 

Valóban partnerségről beszélhetünk, hiszen ha valamelyikünknek eszébe jutott egy ötlet, megkerestünk benneteket, vagy ti minket, elmeséltük az ötletet, beszélgettünk róla, hogy megvalósítható-e, és ha igen, előkészítettük és amint lehetséges volt, megvalósítottuk.

Így alakult a szemüvegprojekt is, melynek keretein belül 2019 során több mint 10 bódvalenkei gyerek kapott szemüveget: ti álltátok a szemüvegek árát, mi pedig elvittük szemészeti vizsgálatra a gyerekeket.

2020-tól pedig egy hasonló együttműködésnek köszönhetően ismét álljátok a középiskolások buszbérleti költségeit. Ez a projekt pedig azért valósulhatott meg ilyen gördülékenyen, mert a MRSZ (Magyar Református Szeretetszolgálat) szociális munkása vállalta, hogy helyben intézi, számla és iskolalátogatási igazolás ellenében, a buszbérlet költségének kifizetését. Mi pedig az összekötő kapocs vagyunk ebben.

 

Kedves VisFontis, nagyon hálásak vagyunk ennek az együttműködésnek, kívánjuk magunknak, hogy veletek együttműködésben gazdag legyen a 2021-es, 2022-es, 2023-as……és minden további év!

Nagyon boldog új évet!!!!