Októberi hétvégénk

A járványhelyzetre való tekintettel ebben a hónapban nem utaztunk Bódvalenkére, de az önkéntes csapat így sem volt rest. Újabb kihívást állítottunk magunk elé: Miután szeptemberben személyes jelenléttel már csoportos foglalkozást tartottunk a gyerekeknek, szerettük volna, ha online is ugyanazokban a csoportokban találkozunk velük. Minden csoportnak külön Facebook szobája volt, a szobákba különböző idősávokban lehetett csatlakozni a megfelelő csoportnak. 

A lelkes önkéntes csapat sok előkészítő munkát végzett a héten, hogy mind technikai, mind tartalmi felkészültségünkben minél gördülékenyebben teljesítsük a kihívást: az online foglalkozások megtartását. 

A hétvége során összesen négy egy-másfél órás foglalkozást tartottunk. Sajnos sok gyereket végül nem tudtunk elérni, mert nem minden családnál van internet, de ahol csak lehetett, igyekeztünk megoldani, hogy azok gyerekek, akik szeretnének részt venni, be tudjanak csatlakozni. A kisebbekkel tornáztunk, táncoltunk és koncentrációt fejlesztő játékokat játszottunk, volt olyan család, ahol verseket mondtak nekünk a gyerekek és szorzótáblát gyakoroltunk (a gyerekek kérésére!). Az idősebb korosztállyal pedig jókat beszélgettünk. Az önkénteseknek és a gyerekeknek is szokatlan volt a foglalkozásoknak ez az új formája, ezért minden kreativitásunkat bevetve próbáltuk szórakoztatni a lenkei gyerekeket és fenntartani a figyelmüket, például vicces hátterekkel vagy azzal, hogy leutánoztuk a hajviseletüket

Nekem személyesen nagyon szórakoztató élmény volt és örültem, hogy bár kicsit személytelenebb formában, de mégis megtaláltuk a módját annak, hogy a már kiépített és folyamatosan mélyülő kapcsolatokat fenntartsuk a gyerekekkel. Sajnos elképzelhető, hogy ebben az évben már csak Facebook szobákban és nem pedig a projektiroda szobájában tudunk majd találkozni, de azon leszünk, hogy minél gördülékenyebben és tartalmasabban töltsük az időnket virtuális szobáinkban.

Facebook