Júliusi hétvégénk, avagy a nagy újrakezdés

Mint sokan talán már tudjátok… 2020 réme (a COVID..) a mi munkánkat is mélyen érintette minden téren. Nem volt ez másképp a lejárós hétvégéinkkel, valamint a mára már hagyományként 4 éve minden nyáron megtartott 1 hetes táborunkkal se…március óta nem jártunk Bódvalenkén, a tábort még tavasz végén lefújtuk a bizonytalan helyzet miatt.

Borúra derű : Július 24-26 között végre újra eljutottunk Lenkére! Nem is akárhányan, ugyanis 11 önkéntessel egy rendhagyó – tábor-helyettesítő – hétvége keretein belül.

11 önkéntesünk közül 3 teljesen új, illetve egy már régebbi motors skype-önkéntesünk először tapasztalhatták meg Bódvalenke varázsát. 

Hogyan is zajlott a hétvége?  Röviden tömören: eseménydúsan és ingergazdagon 🙂

Kicsit részletezve…aki már ismer minket, tudja, hogy a nyári táborokban a Református Szeretetszolgálat által üzemeltetett projektiroda udvarában korcsoportonkénti bontásban kb. 3 órás idősávokban tartunk 5 napon át fejlesztő-játékos-kézműves foglalkozásokat a gyerekeknek, kamaszoknak. Na most ezt 2 napba próbáltuk besűríteni…gondolhatjátok. Méghozzá úgy, hogy 3-4 órát számoltunk egy csapatra: pénteken délután, érkezésünk után, a kisiskolásokkal kezdtük, szombat délelőtt jöttek az ovisok, délután pedig a kamaszok. 

Előre felkészülve a hétvége menetére, pénteken már korán, 9-órakor indultunk Pestről (ki-ki vidékről még korábban), vasárnap pedig hasonló időben búcsúztunk Bódvalenkétől, egy önkéntest kivéve, aki az elsős-projekthez csatlakozó leendő elsősök ügyeit intézte.

Hogy milyen volt a hétvége? Hol is kezdjem..? 

Azt hiszem nagyon megérződött ez a jó pár hónap kihagyás…nekünk és a gyerekeknek is vissza kell rázódnunk a régi kerékvágásba. Szabályok, keretek, rutinok visszaállítására és újra-tudatosítására van szükség, mind a foglalkozásokat, mind pedig az egész hétvége menetét, belső struktúráját illetően. 

A kisebb nagyobb hibák/ nehezebb szituációk ellenére sok-sok pozitív történés jellemezte a hétvégét. Új önkénteseink talpraesetten és lelkesen gyűrték a kihívó helyzeteket  – akik közül a két legfiatalabb a közösségi szolgálatuk óráiba dolgozott be azáltal, hogy eljött önkénteskedni hozzánk- és örömünkre – vélhetően – nem csak egyszeri, hanem rendszeres önkéntesekké válnak, ami számunkra nagy ajándék 🙂 

Mindig meglepődök, hogy mennyire csodás emberek gyűlnek össze és milyen rugalmasan képesek (vagyunk) csapatként működni. Ez most sem volt másképp, mindenki extrán jól működött a csapattal, ki-ki megtalálva az éppen szükséges feladatát,teendőét. 

Egy szó, mint száz: remek csapat volt! Köszönet nektek!

A hétvége rendhagyóságát emelve támogatónk a Visfontis Egyesület által idén is kiosztásra kerültek az iskolatáskák és tornafelszerelések az összes leendő elsős számára. Ezúton is köszönjük Nekik! A látogatás alkalmával nemcsak a táskák kiosztása történt meg, két helyi segítőnkkel is találkozott és beszélgetett az egyesületet képviselő két hölgy. 

Közben javában szerveződik a háttérben az iskolások félévi kihívásának jutalma. Csütörtökön (aug. 13-án) Bódvalenkén az első-második osztályosok számára izgalmas zenés eladás és egy kis pizzázás szolgált élményként, a nagyobbak a nyíregyházi állatkertbe mennek majd a hónap végén, illetve egy önkéntesünkkel eltöltött élménynap várja majd szakképzettséget szerzett bódvalenkei fiút.

Következő leutazós hétvégénk : szeptember 4-6.

Várunk szeretettel! 🙂