Szakmai beszámoló a 2019-es évről

Szemüvegprojekt

A 2019-es évben elkezdődött a szemüveg projekt lebonyolítása, melyben a helyi gyerekek szemüveghez juthatnak. Ebben az évben 10 gyerek kapott már szemüveget.

Nyári jutalomkirándulások 

Az elsősöket, másodikosokat iskolai teljesítménytől függetlenül, külön busszal, Kazincbarcikára vittük egy interaktív játszótérre. A többi általános iskolás gyereknek pedig, iskolai teljesítményhez kötve (bukásmentes bizonyítvány és egy általuk kijelölt tantárgyból való javítás), a miskolctapolcai kalandpark volt a jutalomkirándulás.

Emellett van két gyerek, akik a tornanádaskai speciális iskolába járnak, és akiknek a tanulmányi eredményeit nem tudjuk nyomon követni. Velük külön Miskolctapolcán töltöttünk egy napot különféle programokkal.
Mindegyik kiránduláson biztosítottunk a gyerekeknek étkezést.

Nyári tábor

Júliusban rendeztük meg nyári táborunkat, mely egy hétig tartott. A táborban a gyerekek korcsoportokra osztva vettek részt és minden résztvevő gyereknek napi egyszeri hideg étkezést biztosítottunk. A foglalkozásokhoz fejlesztő játékokat és kézműves alapanyagokat vásároltunk.

1-2. Projekt

2019-ben bővítettük projektünket. Most már nem csak az elsősök, hanem a másodikosok is kapnak személyes segítséget. Zsuzsa, aki előző évben tanította az elsősöket, viszi őket tovább. Az új elsősöket, pedig Adri fejleszti. A fejlesztésekhez szükséges játékokat és szükséges eszközöket adományokból tudjuk biztosítani.

Házvásárlás

A faluban a projektiroda mellett lévő házat erre a célra szánt adományokból sikerült megvásárolni. A jövőben önkéntes szállás kialakítását tervezzük. 

Kályha


Skype tanodának helyet adó család számára biztosítottunk egy kályhát (HUNOR íves kandalló), hogy melegben tanulhassanak a gyerekek.

Auróra

Budapesten az Auróra közösségi központban május 23-án megtartottuk első adományestünket. Támogatásért cserébe pólót illetve vászonszatyrot adtunk. Az est nemcsak adománygyűjtésre szolgált, hanem a tevékenységünk szemléltetésére is, ezáltal önkéntes toborzásra.
Köszönjük a Kale Lulugyinak és Czinege Bandnak, hogy koncertet adtak.

Krumpliosztás

A szeretetszolgálat helyi munkatársának segítségével megtörtént a krumpli kiosztása a helyieknek.

Önkénteseink útiköltségeit és a szemüveg projekt költségeit a VisFontis Egyesület támogatásával tudjuk fedezni, amit ezúton is köszönünk!

 

Köszönjük a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy a projektirodát ingyen használhattuk.

 

A költségeink számokban kifejezve:

Megnevezés

Összeg E Ft

Bevételek

 

Támogatás VisFontis

683

Támogatás magánszemélyektől

5187

Összes bevétel

5870

  

Kiadások

 

Házvásárlás

3700

Nyomtatvány, irodaszer

15

Polcok, dobozok

41

Tábori kellékek, játékok

226

Postaköltség

3

PB gáz fűtéshez

5

Domain név

19

Szitanyomás (logós pólók adományokért)

85

Gyerekeknek jutalomutazás

104

Könyvelés

13

Ügyvéd (házvétel)

78

Tanulásmódszertani előfizetés

53

Nyomtatás

21

Bankköltség

23

Tábori étkezés

73

Leutazás költségei

335

Rászorulóknak adományok (krumpli,szemüveg)

566

Összes kiadás

5360

  

Maradvány

510